sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

Mä elän 

ja... matkustan Hankoon!

Mä elän, kuten Laura Närhi laulaa! "Mä elän, niin että tuntuu..."

Viking Gabrielan kyytiin nousi viime torstaina 900 matkustajaa, joukossa pieni pressiryhmämme ja isäntämme ja emäntämme.

Enempää ei laivalle näinä aikoina otetakaan kuin tämä määrä väkeä, ja kaikille huolestuneille tiedoksi: turvavälit säilyivät, suurin osa matkustajista käytti laivan yleisissä tiloissa kasvomaskeja, ja muutenkin meno oli maltillista. Ilmapiiri oli ennen kaikkea iloa ja onnea, että päästään edes pienelle matkalle!

Ja koska kyseessä oli kotimaanmatka, mitään testejä tai todistuksia ei palatessa tarvittu (tosin minulla on jo kahden rokotuksen todistus). 

Puolitoista vuotta koronaa ja kaikkia sen aiheuttamia matkustusrajoituksia on ollut monelle varustamolle lähes taloudellinen katastofi. Ehkä sana "lähes" on liikaa, sillä niin suuria taloudelliset menetykset ovat olleet.

"Olemme yrittäneet kehitellä nyt erilaisia uusia konsepteja. Niitä ovat tänä kesänä risteilyt Kotkaan ja nyt Hankoon, myöhemmin kesällä muun muassa Visbyhyn", Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström kertoi laivan suunnatessa leppeässä tuulessa kohti avomerta Helsingin Katajanokalta.

Tuotepäälliköllä, historiasta kiinnostuneella Jaakko Ahdilla on ollut osuutensa uutuusristeilyjen suunnittelussa, eikä miehen into ollut vähäisempää kuin matkustajien.
"Kun on jo yli vuoden tehnyt etätöitä ja nyt pääsee pitkäksi aikaa merelle, on tunne sanoinkuvaamattoman hieno!"  

Toimitusjohtaja Jan Hanses kertoi maltilliseen tyyliinsä, miten monia tiukkoja palavereita varustamon johto on käynyt sosiaali- ja terveysministeriön ja THL:n virkamiesten ja asiantuntijoiden kanssa. Yksi vastarannan kiiski on neuvotteluissa ollut, ministeri Krista Kiuru (sd). Ei liene yllätys sekään.
 
Hangon-regatta-risteilyllä ajeltiin hissuksiin Helsingistä Hankoon. Yö laivalla, aamulla Hangon matkailutoimiston hyvin järjestämä perusteellinen kaupunkierros. Sen ensimmäinen kohde oli Mannerheimin Neljän Tuulen Tupa. Sen ravintoloitsija on ollut jo pidempään Nixu Knichter, sama mies, jonka huippuravintola Makasiini sijaitsee Hangon rantakadulla.

Makasiinissa syötiin kesän parhaan saaristolaispöydän herkkuja, ja kahvin avecina Nixu tarjoili viiden tähden Hanko-konjakkia. Se tuotetaan yhteistyössä ranskalaisen Richard Braastadin kanssa.

Hangon vesitorniin noustiin hissin kyydissä, ja kyyti kannatti. Maisema ulottuu horisonttiin asti, ja kaukana merellä näkyi regatan valkopurjeita. Käynti Tulliniemen merivartioasemalla vakuutti, että meriliikennettä ja aluevesiämme vartioidaan taidolla ja tarkasti. 

Hangon Casino, Hangon spa-kylpylä, Hangon pitsihuvilat, ja tämä helle! Tuntui kuin olisi matkannut etelään, ja etelässähän me olimme. Täydellinen irtiotto arjesta, ja irtioton kruunasivat alituisen kotikokkailun jälkeen Viking Line A la carte -ravintolan herkut.

Illallisen jälkeen laiva lipui kohti Tallinnaa, jossa vain piipahdettiin, mutta maihin ei noustu. Siellä se kaupunki uinui, ja sinne vielä mennään tänä kesänä!

Juuri nyt tuntuu siltä, ettei elämässä muuta kaipaakaan kuin juuri tämän hetken kestäneen momentumin. Kuten kollegani, Glorian toimittaja, tuottaja Kristiina Raitala omintakeiseen tyyliinsä totesi: "Jos löytää itsensä lauantaiaamupäivänä laivan keulabaarista juomasta samppanjaa, kannattaa kiittää onneaan."


 




Neljän Tuulen Tupa kuin silloin joskus ennen.


Onnellista pressiporukkaa luotsasivat Hangossa Viking Linen myynti- ja markkinointijohtaja Kaj "Tico" Takolander ja toimitusjohtaja Jan Hanses.








Hangon vesitornista näkee melkein Viroon saakka. Eikä sinne olekaan kuin vajaat 80 kilometriä.


 
Hanko-konjakki on viiden tähtensä arvoinen juoma.


Ravintoloitsija Nixu Knchter on monen toimen mies, joka luotsaa nyt Neljän Tuulen Tupaa ja Hangon parasta ruokaravintolaa Makasiinia.

Viking Linen A Carte -ravintolan kuha-annos maistui kuten muutkin antimet!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti