perjantai 4. helmikuuta 2022

Parisuhteellista matkailua

Koko talvi tätä on odotettu kuin kuuta nousevaa - yhteistä irtiottoa Juhan kanssa arjesta ja pientä lomamatkaa Tukholmaan. Tavallisena tiistaina, juuri ennen koulujen hiihtolomien alkamista, astelimme  nostalgisissa tunnelmissa Viking Linen Cinderellaan ja muistelimme kesän 2002 matkaa, jolloin Cinderella kulki Helsingin ja Riikan väliä.

Me Naiset -lehti täytti silloin 50 vuotta ja koko toimitus aveceineen kuskattiin Riikaan. Matkalla sattui ja tapahtui, helle helli Riikaa ja meitä. Aina yhtä tyyni päätoimittaja Katriina Kaarre luotsasi taiten porukkaansa. 

Slussenin siltatyömaa voitettu, nyt ollaan jo Riddarholmenissa!Cinderellaan mahtuu yli 2500 matkustajaa, nyt Tukholmaan lähti vain muutama sata, joten väljääkin väljempää oli. Viking Linen terveysturvallista matkustamista on pandemian aikana käsidesipisteiden lisäksi sekin, että illallisbuffetissa keittiöhenkilökunta annostelee ruuan matkustajan lautaselle. Se vähentää ruokahävikkiä, mutta on erinomainen idea myös hygienian takia.

Tukholmassa poikkesimme heti satamasta Fotografiskaan, jonka The Pet Show -näyttelyssä on 140 työtä koirista, kissoista ja meistä ihmisistä. Fotografiskan kaupassa oli yllätys, kun myytävien kirjojen joukossa oli vuonna 2018 ilmestynyt Sauna-kirja (Cozy Publishing). Kirjoitin siihen osan teksteistä, ja valokuvaaja Viola Minerva Virtamon malleina olivat muun muassa lapsenlapsemme Lilian ja Noel


Fofografiskan valloittava näyttely kotieläimistä ja ihmisistä!Fotografiskan jälkeen alkoi hankala taival pakkassäässä kohti Östermalmin hallia. Slussenin vuosia jatkunut siltatyömaa on sotkenut koko alueen niin, että varsinkin jalankulkijoilla on vaikeuksia päästä kaupungin itäpuolelle. Onnistuihan se lopulta, vaikka hermo oli mennä. Palkitsimme vaivannäön  skagen toastilla ja lasillisella valkoviiniä. Tietenkin Lisa Elmqvistin kuulussa halliravintolassa! 

Skagen toast maistui parin tunnin kävelyn jälkeen.Laivalle oli pakko palata taksilla, koska emme halunneet enää seikkailla Slussenin työmaalla. Illallinen Ocean Grill -ravintolassa ei pettänyt, ei ruoka eikä viini, jota superystävällinen tarjoilija meille suositteli. Hän kertoi, miten matkustajia jo odotetaan laivoille ja tiivisti myös matkailijan toiveet: "Ehkä kevät tuo helpotuksen pandemiaan!" 

Cinderellan Ocean Grill -ravintolan kokkien työtä voi seurata ravintolasalin puolelta.Cinderella vei ajatukset menneeseen, tulevaisuutta on se, että ylihuomenna lähden vastaanottamaan Viking Linen uutta ja uljasta Glory-laivaa Turkuun, jossa sen tuloa juhlistavat ilotulitus ja soittokunta.

Olen seurannut Gloryn matkaa instagramissa aina siitä lähtien, kun se starttasi telakalta Kiinasta. 
Tänään perjantaina se näyttää jo ohittaneen Tanskan länsirannikon... 

Kaupallinen yhteistyö Viking Line Suomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti