lauantai 18. helmikuuta 2023

25000 askelta Tallinnassa

Ajoitus oli oikea - pari päivää ennen ennen talvilomalaisia, joten tilaa oli kahdelle ystävälle. Hemmottelureissun tarkoitus oli ajelehtiminen ilman aikatauluja, ja se onnistui, koska ennakkosuunnitelmat vaihtuivat sään ja mielialan mukaan. Askelia kertyi kahden päivän aikana 25 000, joten kuntoilustakin reissu kävi!

Aamu alkoi vasta viime joulukuussa liikennöinnin aloittaneen My Starin business loungessa. Meri Länsisatamassa oli peilityyni, valo lupasi kevättä, sitä taas pitkään odotettua. Lasi ja toinenkin skumppaa (laivan skumppa on muuten hintansa ja makunsa väärti) aamiaisen kyytipoikana - ihan parasta keskiviikkoaamuna. Askelia laivalla kertyi pari tuhatta, koska tutkimme tarkasti vielä uutuuttaan hohtavan aluksen.


Kahden ystävän hemmottelureissulla riitti naurua, asiaa ja asiatonta juttua.Apteekkimuseon entisaikojen linimenttiä. Sitä kuitenkaan sitä maistettu.

My Starin business lounge.


Tallinkin laivat rantautuvat uuden D-terminaalin edustalle, hotellimme Tallink Spa & Conferense -hotelli sijaitsee A-terminaalin kupeessa. Askeleet veivät hotellilta Rotermanniin, kohti Tallinn Design Shop -myymälää, josta löytyi höyhenillä koristeltu pusero (design Lisa Katwoman) ja kaulahuivi tuliaisiksi kotimiehelle (design Vetka).

Rotermannilta suuntasimme Vanhaan kaupunkiin, johon ei ollut missään tapauksessa tarkoitus mennä. Onneksi menimme, sillä Raatihuoneentorin kupeessa sijaitseva 600 vuotta vanha apteekki oli yllättäen uusi tuttavuus (ja museo, josta saa opastetun kierroksen). 

Askelia oli tässä vaiheessa päivää 6 000.


Tallink Spa & Conference -hotelli on osittain uudistettu. Tässä vaiheessa toista aamua ihana kasvohoito oli silottanut edellispäivän rypyt. Kiitos siitä Liina Tüli, jolla on hyvää tekevät kädet.

Tallinnassa parasta ovat löydöt, ja sellainen oli pari kuukautta sitten avattu Kogu-ravintola osoitteessa Vorgu 6. Tilasimme "lampaan katkaistua niskaa", joka oli itse asiassa mureaa lampaan ulkofileetä ja lisukkeena vuohenjuustoperunagratiini. Erinomainen ruoka, hyvä tunnelma ja ystävällinen palvelu - ihan parasta Tallinnaa taas!

Taival takaisin hotelliin ja kylpylään kerrytti askelia sen verran, että askelmittari näytti lukemaa 12 500. Totesimme, että hyvä me! Uni maistui askelien, illallisen ja kylvyn jälkeen.

Ukrainan sota ja kantaa ottaminen näkyvät Tallinnassa Helsinkiä vahvemmin. 

Toisen päivän askelsaldo alkoi kävelyllä kohti kakkosen ratikkaa, suuntana Kopli. Tarkoitus oli mennä Fotografiskaan, mutta koska mikään ei pidätellyt, ja taivas vihmoi räntää, niin jäimmekin räntäsateelta suojaan tutulle Baltic Jaama Turg -asematorille. Tutkittavaa riitti, ja Humalakodan risotto kanan kera maistui.

Olisiko jo terassikelien aika?


Skool vielä kerran!


My Star lähti takaisin Helsinkiin klo 19.30. Toisen päivän askelmittari näytti lukemaa 13 000, joten huonollakin matikkapäällä askelia taisi tulla kahden päivän aikana yli 25 000. Askeleet tuntuivat jaloissa, mutta mieli oli kuin olisi ollut viikon lomalla.


My Starin sisustussuunnittelusta vastaa sisustusarkkitehti Vertti Kivi (Dsign Vertti Kivi & Co)

Kiitos Marika Nöjd #tallinksiljasuomi #mystar #tallinna #kahdennaisenhemmottelumatka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti