perjantai 2. helmikuuta 2018

Jenni Haukio odotti jo poikaansa, mutta raskaus pysyi salassa

Helle oli uskomaton, olihan jo syyskuun loppu.

Kuvaaja Timo Pyykkö olisi halunnut kuvata presidenttiparin ulkona, mutta presidentti Sauli Niinistö ei suostunut siihen. Hän huokaili Suomen huonon kesän ja New Yorkin YK:n vaativan yleiskokouksen jälkeen kuumuutta ja sanoi, että kuvataan nyt mieluummin sisällä. Intiaanikesän lämpötila oli lähes kolmekymmentä astetta.

Olimme Minneapolisissa, jossa juhlistettiin Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlia yhden viikonlopun ajan. Presidenttiparin tapaamisiin mahtui suomalaissiirtolaisten tapaamisia ja perjantai-iltana hieno konsertti Minneapolisin konserttitalolla, jossa huippukapellimestari Osmo Vänskä johti orkesteriaan. Tietenkin Sibeliusta, mutta muutakin musiikkia.

Lauantaiaamuna koitti h-hetkemme, presidenttiparin haastattelu. Kuva otettiin lopulta konserttitalon eteishallissa, ja hyvä siitä tulikin. Sitten siirryimme viereiseen hotelliin, jossa sain haastattelun. Tunnelma oli rento ja vapautunut.

Tässä vaiheessa raskautta on viikko salaisuuden paljastumiseen! (kuva Timo Pyykkö) Tässä vaiheessa raskautta on viikko salaisuuden paljastumiseen! (kuva Timo Pyykkö)

Jenni Haukio halusi ensin kertoa matkastaan Yhdysvaltoihin, sitten hän lähti lepäämään. Sen jälkeen oli presidentin vuoro. Hän sanoi arvostavansa puolisonsa työtä lasten ja naisten aseman hyväksi ja naurahti: "Jenni on kysytympi puhuja kuin minä!"

Tapaaminen Minneapolisin helteessä jäi lämpimänä mieleeni (ei vain intiaanikesän helteen vuoksi), vaan siksi, että aistin jotain sellaista, mitä toisiaan kunnioittavien ja rakastavien puolisoiden välillä väreilee: aitoa tunnetta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti