keskiviikko 1. marraskuuta 2023

Timo Koivusalon juhlassa lavan täydeltä karismaa

Elokuvaohjaaja, muusikko Timo Koivusalo vietti kuusikymppisiään komeasti Savoy-teatterin lavalla. Juhlakonsertissa päähenkilö ei nostanut itseään ylitse muiden, päin vastoin, vaikka hänen musiikkiaan ja laulujaan konsertissa esitettiin. Hän antoi tilaa muille ja taitaa olla ohjaajanakin sellainen.


Timo Koivusalo 60-vuotisjuhlakonsertissaan Savoy-teatterissa.

Estradille nousivat päivänsankarin lisäksi hänen puolisonsa, laulaja Susanna Palin, Arja Koriseva, Tapio Liinoja, Tomi Metsäketo, Simo Silmu ja Pepe Willberg. Takavuosien Tuttu juttu tv-ohjelman legendaarista orkesteria johti Jari Puhakka.

Ilta alkoi runsaan viiden minuutin mittaisella väläyksillä Koivusalon ohjaamista Täällä Pohjantähden alla-, Sibelius-, Kalteva torni, Kulkuri ja joutsen -elokuvista. Ei mitään liikaa, mutta ei liian vähääkään. Katsomossa istui hänen elokuviensa näyttelijöitä, oli Vesa Vierikko, Esko Roine, Ritva Jalonen, Seela Sella, Lauri Tilkanen, Mikko NousiainenRaimo Grönberg ja muutama muukin.

Lavakarismaa esiintyjäkaartilla riitti. Jos pitkä mies Koivusalo otti tilan laulaessaan, sen teki myös pienikokoinen Simo Silmu. Mikä ääni, mikä läsnäolo! Samaa tietenkin voi sanoa Willbergistä, Liinojasta, Metsäkedosta sekä tietenkin Arja Korisevasta, jonka ääni tuntuu vuosien myötä vain vahvistuvan.

Susanna Palin julkaisee uuden levyn 14.11., ja hän esitti konsertissa levyltä Ensimmäinen kevät -laulun. Se kertoo ihmislapsen ensimmäisestä keväästä, josta on vielä pitkä matka kuusikymppisiin.

Väliajan jälkeen Koivusalo veti ylleen Pekko Aikamiespojan roolivaatteet ja heitti hersyvän stand up -pätkänsä tyylikkäästi. Onhan Pekko osa hänen uraansa ja menestystään! 

Ylimääräisenä kiitoksissa kuultiin Simo Silmun komeasti esittämä Kuurankukkia, se Koivusalon säveltämä hitti. Sen jälkeen salintäysi yleisö nousi seisaaltaan laulamaan päivänsankarille onnittelulaulun.

Aika valoisissa tunnelmissa lokakuu loppui ja kääntyi marraskuun puolelle. Kun Timo Koivusalo puhui toivosta ja ymmärryksestä tässä sotien repimässä maailmanajassa, ainakin hetken elämä tuntui Savoy-teatterissa paremmalta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti