keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Innostuneita ihmisiä ja työniloa

Minäkin pistän nyt lusikkani blogisoppaan, koska sain ikioman Liisan seikkailut -blogin. Olen blogannut jo pitkään Avun toimituksen Lämpiö-blogiin teatterista ja kirjoista, mutta nyt aihepiirillä on vain taivas rajana.

Tällä kertaa ollaan ihan metsässä. Toimitus oli UPM:n vieraana Raumalla, sillä Apu painetaan UPM:n paperille. Syyskesän suloisen leppeässä säässä juotiin ulkosalla ensin nokipannukahvit ja syötiin makoisat sämpylät.

Nokipannukahvit odottivat metsätiellä. Nokipannukahvit odottivat metsätiellä.

Sitten päästettiin irti UPM:n metsäasiantuntija Sini Nikula, joka tietää kaiken metsistä. Taimikot, harvennukset, metsän monimuotoisuus, puiden ikä - kaikki saivat selityksensä. On ilo kuunnella nuorta ihmistä, joka osaa kertoa aiheestaan kansantajuisesti maallikoillekin. Hänen innostaan tuli mieleeni taiteilija Hannu Väisäsen siteeraama intialainen mietelmä: "Ilosta syntyy kaikki luominen, ilo sillä on tukenaan, iloa kohti se kulkee ja iloon sen on palattava."

Sinin johdolla tutustuimme myös monitoimikoneeseen, joka möyri metsässä. Tekniset yksityiskohdat menivät meikäläiseltä sivu suun, mutta tehokkaalta touhu näytti.

Metsäasiantuntija Sini Nikula näytti, miten puunrunko saa kyytiä monitoimikoneessa.  Metsäasiantuntija Sini Nikula näytti, miten puunrunko saa kyytiä monitoimikoneessa.

Metsästä suunnattiin paperitehtaalle. Aikakauslehtipaperia Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan myyvä UPM:n Eeva-Liisa Heinaro jatkoi työstään innostuneiden ihmisten sarjaa. On upeaa kuulla, kun joku sanoo rakastavansa työtään.

Tehdassalin puolella melkein liikutuin, kun näin valtavan paperikoneen, telassa tonnikaupalla paperia. Sitä onneksi tarvitaan yhä printtimediassa!

Vierailu päättyi meren rannalle, Aarnkarin tilausravintolaan. Päivän kolmas innostunut ihminen oli nuori luokanopettaja Tarmo Thorström, joka vikkelin sormin näytti, miten nyplätään pitsiä. Häkellyttävää taituruutta. Thorström paljasti, ettei ole vaikeaa saada raumalaisia koululaisia nypläämään, myös poikia. Sellaisen innon pitsmaakar on heihin istuttanut!

 

Tarmo Thorström, pitsmaakar, nyplääjä, taiteilija! (kuva Samuli Isola) Tarmo Thorström, pitsmaakar, nyplääjä, taiteilija! (kuva Samuli Isola)

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti