torstai 15. syyskuuta 2016

Kimin kanssa Köpiksessä

kimi2Joskus lähtö tulee hypyn lailla kuten Nuuskamuikkunen sanoo salaperäisistä retkistään Muumipeikolle.

Minulle lähtö Kööpenhaminaan tuli vuorokauden varoitusajalla. Kutsu Köpikseen tuli Kimi Räikkösen vuoksi. Hän kisasi siellä lauantaina 10. syyskuuta Santander-pankin sponsoroimassa kartingkisassa. Kyseessä oli tanskalaisessa netti-tv:ssä pyörineen hyväntekeväisyystempauksen loppunäytös. Neljä koko Tanskan tuntemaa julkkista, näyttelijä Dar Salim, laulaja Lene Nyström, stand up -koomikko Uffe Holm ja tv:n urheilukommentaattori Claus Elming saivat kunnian ottaa mittaa F1-maailmanmestarista. Rahaa he keräsivät eri kohteisiin.

ferrari

Köpiksessä oli paahtavan helteinen syyskesän päivä. Mestari Kimi saapui paikalle ferrarinpunaisella helikopterilla ja asteli saman tien rivakasti keltaisen urheiluauton, tietenkin Ferrarin rattiin. Kyytiin pelkääjän paikalle istahtivat vuorollaan muut kilpailijat.

Tapahtuman järjestäjä oli innoissaan, että paikalla oli myös yksi suomalainen toimittaja. Hän lupaili hövelisti, että Kimi antaa taatusti mielellään maannaiselleen haastattelun. Vastasin, että jos sellainen onni kävisi, olisi se varsinainen työvoitto ja kansijutun paikka!

Kimiä joka paikassa luotsaavat Ferrarin mammat eivät kuitenkaan heltyneet edes viiden minuutin haastatteluun. Aikataulu ei sallinut myöskään lehdistötilaisuutta, mutta eipä hätää. Sain seurata maailmanmestaria parin metrin etäisyydeltä. Väkijoukossa hän käyttäytyy kuten tasavallan presidentti Sauli Niinistö - ei katsekontaktia kehenkään. Mutta kun tuli nimmareiden vuoro, Kimi jakoi niitä kärsivällisesti varsinkin lapsille.

https://www.youtube.com/watch?v=nuF450JjoXA&feature=youtu.be

Laulaja Lene Nyström korkkasi Keltaista leskeä kuten kisoissa on tapana. Voittaja oli kuitenkin meidän Kimi. Laulaja Lene Nyström korkkasi Keltaista leskeä kuten kisoissa on tapana. Voittaja oli kuitenkin meidän Kimi.

kimi

Kartingkisan hän voitti tietenkin suvereenisti, vaikka näyttelijä Dar Salim piti pintansa melkein loppumetreille.

Jos toimittajaa ei onnistanut Kimin kanssa, Dar Salimin kanssa onnisti. Jotain enteellistä oli siinä, että saavuttuani perjantai-iltana Kööpenhaminaan, näin hänet seisomassa ravintolan portailla ja soitin innoissani kotiin: - Arvaa kenet näin!!

Dar Salim on Suomessakin tuttu pienistä rooleistaan Vallan linnakkeessa ja Silta-sarjasta, mutta varsinkin isosta roolistaan Dicte-sarjassa. Hän näyttelee siinä karismaattista valokuvaajaa Bo Skytteä.

Dar Salim kertoi Apu-lehdelle elämäntarinansa, jonka voi lukea tämän viikon lehdestä. Sen verran paljastan, että mies kouluttautui ensin lentäjäksi ja lensi muun muassa airbuslentokoneita. Sitten näytteleminen vei voiton.

 

kuva Thomas Mason Kimi kiitti Dar Salimia hyvästä kisasta. (kuva Thomas Mason)

Pakolaistaustaisen Dar Salimin esimerkki antaa toivoa monille maahanmuuttajille. Kuusivuotiaana Tanskaan päätyneestä pojasta tuli tanskalainen, mutta juuriaan hän ei ole unohtanut eikä lasten hätää.

-Lahjoitan voittosummani tästä kisasta vapaaehtoistyöhön, jolla autetaan tanskalaisten lasten ja nuorten elämää. Heille annettu aika ja yhdessäolo on tärkeämpää kuin mikään muu.

Ai niin, miten Kimi kesti helteisen edustuskeikan? Kymmenien ja taas kymmenien nimikirjoitusten ja selfie-kuvien jälkeen hän nousi ferrarinpunaisen kopterin kyytiin ja pörräsi tuoreen aviovaimonsa Mintun ja poikansa Robinin luokse.

Tulevana viikonloppuna onkin jo sitten vuorossa Singaporen F1-kisa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti